Bevrijdingslezing in Zoutkamp

ZOUTKAMP – Het Visserijmuseum staat dit seizoen uitgebreid stil bij het thema 75 jaar bevrijding. De expositie ‘SD op de vlucht voor de bevrijder – Vissersdorp in oorlogstijd’ is nog tot en met 31 oktober te bezichtigen voor het publiek. Op woensdag 20 oktober wordt de lezing ‘Van D-day tot de bevrijding van Zoutkamp’ georganiseerd.

Joël Stoppels van Battlefield Tours zal vertellen over de landing op de stranden van Normandië en de opmars van de geallieerden in Europa, Nederland en Groningen. Daarbij komt ook de bevrijding van het vissersdorp Zoutkamp ter sprake. De lezing begint om 19.30 uur en vindt plaats in de Oude Kerk aan de Marnestraat 1a in Zoutkamp.

Joël is battlefield gids en heeft een studie gedaan naar verschillende geallieerde operaties tijdens de Tweede Wereldoorlog. De historicus vindt het belangrijk dat de herinnering aan de oorlog levend wordt gehouden en deelt daarom graag zijn kennis met anderen.

De entree voor deze avond bedraagt € 5,00 per persoon en is inclusief één kop koffie/thee.

Er is plaats voor maximaal 50 personen. Belangstellenden dienen zich aan te melden door een mail te sturen naar joogerd@ziggo.nl of via telefoonnummer 06-20772625. Voor het bijwonen van de lezing is een coronatoegangsbewijs nodig.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !