Regels tijdens 157ste Baistemaart

WINSUM – Het is voor de Winsumers prachtig dat er weer een Baistemaart kan worden gehouden. Vanavond, donderdag 14 oktober, gaat het meerdaagse feest los. Echter, er zijn wel regels die nagestreefd dienen te worden. De horeca moet op grond van de landelijke regels om 00.00 uur sluiten, maar……………

Namens de gemeente wilde persvoorlichter Paul Kremer wel even e.e.a. toelichten: “Die tijd geldt niet voor evenementen. De organisatie heeft gevraagd de feestelijkheden in de tent om 01.30 uur te beëindigen. Dat verzoek is ingewilligd. Daarover is ook contact geweest met de Winsumer horeca. Die heeft ermee ingestemd. En van buitentaps is verder geen sprake.”

“Ja, er wordt met polsbandjes gewerkt. Die veranderen per dag van kleur. De organisatie staat met een tent voor de bibliotheek, waar verder uitleg wordt geven.

We vertrouwen er zonder meer op dat de organisatie en de bezoekers de geldende regels respecteren”, besluit Kremer, die iedereen een mooie Baistemaart toewenst.

Voor de regels van de overheid voor evenementen, waaronder de Baistemaart valt, klik hier

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !