Gemeentebestuur komt slachtoffers toeslagenaffaire tegemoet

HET HOGELAND – Het gemeentebestuur heeft voor een aantal slachtoffers van de toeslagenaffaire de invordering van openstaande schulden bij de gemeente Het Hogeland opgeschort. Zo liet wethouder Kristel Rutgers weten naar aanleiding van vragen in de gemeenteraad.

Roelf Torringa (GB) sneed de kwestie aan. Hij verwees naar de gemeente Den Haag die de gedupeerden van de toeslagenaffaire alle boetes en dergelijke heeft kwijtgescholden. Hij wilde weten wat de gemeente Het Hogeland hier aan doet.

Wethouder Rutgers zei dat er na een oproep om zich bij de gemeente te melden, 65 slachtoffers in beeld zijn. Voor een deel hiervan heeft compensatie plaatsgevonden. “Voor de anderen hebben we de gemeentelijke boetes en andere belastende financiële regels stop gezet. Vooruitlopend op de wettelijke regeling die op 1 januari ingaat, zullen we bekijken of we deze mensen nu al daadwerkelijke kwijtschelding kunnen bieden,” aldus Rutgers./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !