Genieten van Stravinsky en Bachs Brandenburgs Concert in de KunstKerk

WARFFUM – Op zaterdag 6 november speelt het Apollo Ensemble een nieuw programma met muziek van Stravinsky & Bach, voorafgegaan door een herfstzaterdag-doe-middag, een kinderprogramma met workshops en kinderconcert. 

Het Apollo Ensemble  is een internationaal gezelschap en speelt deze avond in orkestbezetting met achttien top-instrumentalisten. Artistiek leider is de van oorsprong Oekraïense violist David Rabinovich, die zijn internationale sporen heeft verdiend en prominent lid is van het Amsterdam Baroque Orchestra (dirigent Ton Koopman). Het ensemble speelde op grote podia en festivals in Australië, Rusland, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Kroatië en de Verenigde Staten.

Programma 

In dit nieuwe programma van het Apollo Ensemble krijgt de luisteraar mee wat de twee compositie-giganten met elkaar gemeen hebben. Met o.a. Three Pieces for klarinet van Stravinsky, fluitsolo van Bach, het 3e Brandenburgs Concert, Dumbarton Oaks. “Stravinsky is beïnvloed door Bach, dat is overduidelijk. Hoe meer je naar Stravinsky luistert, hoe meer je Bach hoort”, zegt Marion Boshuizen, klavecinist van het barokgezelschap. “De Russische componist op zijn beurt beïnvloedt ook de muziek van Bach. Als je na Stravinsky naar Bach luistert, ben je veel meer gefocust op de essentie van de muziek dan op de vraag of je alle noten wel precies op de juiste manier speelt.” De muziek van Igor Stravinsky (1882-1971) wordt gespeeld op authentieke instrumenten uit begin 20e eeuw. De werken van Johann Sebastian Bach (1685-1750) worden gespeeld op barokinstrumenten.

Informatie over het middagprogramma via de site van de KunstKerk Hogeland.

Aanvang concert 20.15 uur, locatie Hoofdstraat 27, Warffum. Tickets & Info avondconcert www.apollo-ensemble.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !