Noordpool UFC neemt punten mee uit Eenrum

EENRUM – Noordpool UFC heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Eenrum gewonnen. Al binnen 2 minuten kwamen de Uithuizers op voorsprong, waarna beide doelmannen lange tijd niet of nauwelijks in actie hoefden te komen. In de 98ste minuut werd het ook nog 0-2 in deze wedstrijd die, op basis van strijd en werklust, eigenlijk geen verliezer verdiende. 

Vooraf waren de supporters van beide kanten vrij rustig; ze hadden niet echt vertrouwen in een goede afloop. De Uithuizer aanhang  omdat o.a. Mark Bos en Johan Kluin niet van de partij waren. Maar ze wisten niet dat bij de Eenrumers Bobo Miedema, Sam Hanenburg, Siebrand Solinger, Bryan Meijer, Devi de klerk en Douwe van der Meulen om verschillende redenen ook niet de wei in zouden gaan. Aan beide kanten dus spelers binnen de lijnen die ‘normaal’ niet aan de wedstrijd zouden zijn begonnen of op de bank zouden zitten. Bij de thuisploeg was trainer Klaas van der Ploeg zelfs genoodzaakt om een aantal spelers te gebruiken die een aantal uren eerder ook al in de JO-19 hadden gespeeld.

Het kwam het niveau niet ten goede, maar de strijd vergoedde veel, waarbij de minder goede spelers juist meer konden opvallen. De meest opvallende was zeker Bas Hamminga, die als laatste man bij Eenrum een zeer sterke wedstrijd speelde. Hij stond vaak op de goede plaats, was sterk met slidings en won nagenoeg alle duels.

Alleen kon Hamminga in de beginfase niet verhinderen dat Tijs Bos namens de gasten, na een prachtige steekpass, vanaf links het strafschopgebied in kon gaan en uithalen. De bal verdween via de eerste paal achter doelman Anton Brontsema langs precies voor de voeten van Xander Broekhuizen, die bij de tweede paal simpel kon scoren, 0-1.

Hierna speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af met af en toe een mislukte poging om tot scoren te komen. Na een klein half uur kregen de Uithuizers nog een mogelijkheid om te scoren. Uit een hoekschop van Xander Broekhuizen leek Jan Bekkering  Noordpool UFC op 2-0 te zetten, maar zijn inzet miste overtuiging en verdween naast.

Eenrum kon er aanvallend niets tegenover zetten, maar wist het team van trainer Willem Kluin, dat voor rust iets gemakkelijker voetbalde, met veel werklust op slechts 0-1 te houden bij rust.

Na de thee was Noordpool UFC aanzienlijk minder en was het na een uur spelen Ralph Diemen die namens de thuisploeg de eerste serieuze doelpoging deed. Zijn schot van afstand verdween echter over het doel van Noordpool-sluitpost Marcel Lalkens. Halverwege de tweede helft kreeg Noordpool dan 2 goede mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Binnen twee minuten leverde Xander Broekhuizen twee uitstekende hoekschoppen af, maar Ricardo Sikkema (kopbal van dichtbij naast) en Sam Doornbos (‘vergat’ binnen te schieten) zorgden ervoor dat Eenrum in de wedstrijd bleef en mocht blijven hopen op de gelijkmaker.

Zover zou het niet komen. Eenrum was deze middag niet bij machte om Noordpool-goalie Lalkens aan het werk te zetten; zijn outfit kon ongewassen terug in de kledingtas.

In de slotfase, waar Eenrum risico’s moest nemen, 1-0 of 2-0 verlies maakt niet uit, kreeg Noordpool UFC dan nog een aantal grote doelkansen. Maar dat was al diep in de wel erg veel toegevoegde tijd van de verder prima leidende scheidsrechter Sital uit Groningen. In de 98ste minuut was het dan uiteindelijk Arijan Hendriks die uit een hoekschop de 0-2 tegen de touwen kopte en daarmee de eindstand bepaalde./AT

 

 

 

 

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !