Pannenkoekenroute Klein Wetsinge weer een succes

KLEIN WETSINGE – Zaterdag werd voor de derde keer de Pannenkoekenroute georganiseerd. Op verschillende locaties ingrediënten bij elkaar scharrelen voor een lekkere pannenkoek.

In de molen De Wetsinger kon meel worden gekocht en bij Huisje Weltevree de nodige eieren. Bij het versierde huisje Weltevree kon men niet alleen eieren kopen, maar was er een heuse mini-vlooienmarkt ingericht door Martha en Jelte, kinderen en kleinkinderen. Ook konden daar kippen en konijnen worden bewonderd en gekocht. En uiteraard de zelfgemaakte boeren-yoghurt.

Bij het kerkje van Wetsinge kon een koe worden gemolken voor melk (in dit geval ranja). Binnen was Ingrid bezig de pannenkoeken te bakken, die vervolgens met smaak werden verorberd.

Aan het eind van de middag had Ingrid ongeveer 200 pannenkoeken gebakken. Niet zoveel als in het eerste jaar (2018, 300 stuks), maar dan in het jaar daarop. Toen bleef de teller, bij slecht weer, steken op 130. I.v.m. corona ging het evenement in 2020 niet door.

Tekst + foto’s: Auwert Postmus

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !