Promo Dag Zitmaaierraces

BAFLO – De zitmaaierraces zijn terug van weggeweest! Aan de noodgedwongen coronapauze van bijna twee jaar komt eindelijk een eind. Om dat te vieren houdt Zitmaaierraces Hogeland – Baflo (ZHB) op zaterdag 30 oktober een Promo Dag in Baflo, die voor iedereen gratis is te bezoeken.

Op twee trainingsdagen na heeft ZHB de afgelopen twee jaar geen wedstrijden kunnen organiseren in Baflo.  Alle leden van ZHB staan dus te popelen om hun mooie sport weer te beoefenen en te promoten.

De lol van zitmaaierracen zit ‘m ook in de voorbereiding: het preparen van de racemaaier. De lange winteravonden staan weer voor de deur, ideaal om samen met je vader of vrienden in je garage of berging aan de slag te gaan. Het is een leerzaam gebeuren en je zult er een hoop plezier aan beleven.

Dus is racen, knutselen aan motoren en metaal een uitdaging voor jou en hou je van gezelligheid? Dan is zitmaaierrace zeker iets voor jou.

En dat kun je dus ontdekken op 30 oktober. Het wordt een evenement voor de hele familie, van klein tot groot. Tijdens deze demo-dag zullen er verschillende zelfbouw racezitmaaiers zijn te bewonderen. Je krijgt uitleg over diversen klassen en vanaf 12 jaar mag je al meedoen in de standaardklasse. De iets jongere fans kunnen zich leuk op de foto laten zetten op één van de racezitmaaiers.

Zitmaaierracen is zeer toegankelijk. Zolang je gezond bent is er geen maximum leeftijd aan deze sport verbonden. Ook meisjes, moeders en oma’s  zijn welkom. Is racen niet direct jouw ding, maar zou je graag bij de club betrokken willen zijn, vrijwilligers zijn welkom! ZHB is een gezellige club.

De Promo Dag wordt gehouden aan de Tinalingerweg 3a in Baflo van 11.00- 16.00 uur. En de koffie staat uiteraard klaar.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !