Winsum VR1 verliest met 1-3 van AZSV

WINSUM – Zaterdag 16 oktober, begin van het weekend van de baistenmarkt, begin van een feestweekend maar de wedstrijd tegen AZSV uit het verre Aalten stond ook op het programma. Deze middag kon Wiebrand nog niet beschikken over Kim (blessure) en Yvonne (laatste wedstrijd schorsing), maar ook niet over Lois die de hele week ziek thuis heeft gezeten.

Om 15.00 uur werd er afgetrapt op het Geert Reinders sportpark in Winsum. AZSV had net als Winsum 4 punten uit 3 wedstrijden in de competitie, dus op papier gelijkwaardige teams zou je zeggen. Vanaf het begin was het echter AZSV dat de touwtjes in handen had. Door veel balverlies en een rommelige 1e helft kwam Winsum er maar sporadisch uit om gevaarlijk te worden voor het doel van AZSV. In de 19e minuut was er de grootste kans voor Winsum; een steekpass op Chantal werd buiten de 16 meter weggewerkt door de sluitpost van AZSV. In de 24e minuut was het wel raak voor AZSV. Op snelheid liepen ze door de verdediging heen en kon de sluitpost van Winsum de bal niet keren en zo werd er door Leendert de 0-1 op het scorebord gezet. Dit was dan ook tevens de ruststand want verder gebeurde er niet veel meer in de 1e helft.

Wiebrand vond het in de rust nog niet nodig om te wisselen en dezelfde 11 kwamen na de thee weer het veld op. De 2e helft begon Winsum sterk, na 2 minuten was daar de eerste kans voor Winsum; Chantal speelt de bal op Anouk die de bal net naast schiet. Er kwam wat meer druk naar voren op het doel van AZSV maar heel gevaarlijke kansen kwamen er niet. Na een kwartier werd er gewisseld bij Winsum Berber werd vervangen voor Lychenne en 2 minuten later was het Linda die plaats moest maken voor Iris. Winsum kwam wel iets beter in de wedstrijd maar toch was het AZSV dat van plan was niet zonder 3 punten terug te keren vanuit het verre noorden naar Aalten. In de 72e minuut was het bijna raak voor AZSV echter kon Iris de bal van de lijn halen. In de 78e minuut was het dan wel raak, door een steekpass werd er een speler weer alleen op Willisa gezet en die had helaas geen antwoord waardoor de bal tegen het net verdween 0-2. Winsum ging toen meer 1-op-1 spelen om te kijken of er nog wat meer uit te halen was. Hierdoor kwam er wel wat meer ruimte vrij maar dat werd constant goed dichtgelopen door de verdediging van Winsum. In de 88e minuut viel toch de 0-3 binnen. Uit een hoekschop van AZSV werd de bal in eerste instantie nog wel weggewerkt maar niet helemaal goed waardoor AZSV toch weer de bal tegen het net aan kon werken. Gelukkig voor Winsum ging toch de nul nog van het scorebord. In de laatste minuut was het Chantal die uit een vrije bal van Jolien de 1-3 noteerde. De resterende tijd en 2 minuten blessuretijd werd er nog vol druk gezet op het doel van AZSV maar helaas bleef de 1-3 staan.

Twee weken rust en tijd om te werken aan bepaalde dingen. Volgende week zijn we vrij en op 30 oktober spelen we weer thuis dan tegen Be Quick uit Zwolle.

Verslag: Johannes Scholtens

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.