Huurders Wierden en Borgen en SP bieden manifest aan

HET HOGELAND – Donderdagmiddag bieden huurders een manifest aan met eisen voor de woningcorporatie Wierden en Borgen. In dit manifest “Tegen het Niet Luisterende Oor” eisen de huurders meer zeggenschap, goed structureel onderhoud door vakmensen en een serieuze en duidelijke afhandeling van klachten.

Elga Wierenga uit Middelstum: “Wanneer je als huurder klaagt, krijg je geen gehoor. Pas als je stevig actie onderneemt, zoals ik met de dode muizen, of wanneer je iets met de pers doet, is er een kans dat er naar je geluisterd wordt. Zo moeten ze niet met huurders omgaan, vind ik!”

Landelijke problemen als ziekmakende schimmels, achterstallig onderhoud, maar ook lokaal de bevingsschade zijn voor huurders een serieus probleem. Twee weken geleden werd dit op een huurdersavond van de lokale SP bedacht en huurders gingen de afgelopen twee weken aan de slag.

SP voorzitter Marieke Bootsma: ‘Huurders voelen zich niet gehoord en serieus genomen. Wierden en Borgen lost problemen individueel op, als ze dat al doen.

Door huurders bij elkaar te brengen, willen we er voor zorgen dat problemen collectief opgelost worden. Het is mooi te zien hoe strijdbaar de huurders zijn!’

De SP kondigt aan dat het niet bij het manifest zal blijven als Wierden en Borgen niet luistert.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !