Cruiseschip AIDA Cosma aangekomen in de Eemshaven

EEMSHAVEN – Het nieuwste cruiseschip gebouwd bij de Meyer Werft in Papenburg (Du), de AIDAcosma, is zaterdag aan het eind van de middag in de Eemshaven aangekomen. Het is het 115e cruiseschip van de Meyer Group en is 337 meter lang en 20 dekken hoog.

De AIDAcosma is al het derde cruiseschip van Meyer Werft dat is uitgerust met het emissiearme LNG-voortstuwingssysteem.

Naast het verminderen van de CO2-uitstoot worden stikstofoxiden en fijnstof bijna volledig vermeden, zwaveloxiden worden volledig geëlimineerd. Alle schepen in het orderboek van Meyer Werft beschikken momenteel over dit voortstuwingssysteem, terwijl er al intensief wordt gewerkt aan nieuwe technologieën zoals brandstofcellen en synthetische brandstoffen.

Hoelang het schip in de Eemshaven zal blijven is niet bekend.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.