‘Wereldgoals’ PKC’83 nekken vv Winsum

WINSUM – Met twee prachtige goals in het laatste kwart boog PKC’83 zaterdagmiddag een 2-1 achterstand bij vv Winsum om in winst. Na een vervelende eerste helft was het schouwspel na rust stukken aantrekkelijker en leek iedereen langs de kant al te berusten in een gelijkspel. Het was echter Handrit Hoxhaj die in de 89ste minuut met een ferme linkse uithaal de 2-3 op het scorebord zette en daarmee de Winsumers al voor de derde keer in dit nog prille seizoen met lege handen liet staan.

De thuisploeg werd binnen 30 seconden al goed wakker geschud toen Handrit Hoxhaj met een schitterende pass Tiuri Schieving alleen richting Winsumer doel stuurde. De inzet van Schieving was echter niet goed genoeg, zodat Winsum-goalie Wouter Meijer met de voet kon redden.

Hierna was er lang niets te beleven: veel foutieve passes en uitballen zorgden ervoor dat de bal veelvuldig van partij wisselde en uitgespeelde kansen zich niet of nauwelijks voordeden. Toch kwam vv Winsum, nadat twee minuten eerder Rick Schaaphok van dichtbij over had geschoten, in de 19de minuut op voorsprong. Een dieptebal van Winsum-aanvoerder Marcel Pannekoek (ex-PKC’83) op de mee opgekomen Heinze Andringa leek te hard en niets op te leveren. PKC-captain Wesley Walstra schermde de bal af en wilde het speeltuig over de achterlijn laten gaan. Hij onderschatte daarbij de ijver van de Winsumer rechtsback, die de bal op de achterlijn veroverde en vervolgens door de benen van PKC-doelman Bjorn Groninger het net wist te vinden, 1-0.

De thuisploeg kreeg in de saaie eerste helft nog twee mogelijkheden om de stand naar 2-0 te tillen. Beide keren stond Tijs Mulder aan de basis. Na een half uurtje spelen ‘vergat’ Heinze Andringa op 3 meter van het doel z’n hoofd tegen de bal te zetten na een voorzet van Mulder en op slag van verlengde Rick Schaaphok met het hoofd de bal vanuit een vrije bal van Mulder net langs de verkeerde kant van de paal. Zo werd er met 1-0 gerust.

De eerste doelpoging in de tweede helft liet tien minuten op zich wachten en kwam van de Winsumers. Het was Raul Seano Bello die het strafschopgebied in dook, maar op moment van afwerken iets uit balans was en vallend van dichtbij hoog over schoot. Hierna was het PKC ’83 dat beter in de wedstrijd leek te komen en na ruim een uur spelen middels de eerste goede aanval langszij kwam. Giovanni Salvo kwam over links goed door en leverde een perfecte voorzet af op de geheel vrijstaande Tiuri Schieving, die koppend gelijk maakte, 1-1.

Waar PKC’83 de Winsumers nu terug drong op eigen helft was het Wouter Bloem, die uit het niets 4 minuten na de gelijkmaker vv Winsum voor de tweede keer op voorsprong bracht. PKC-verdediger Nick Berends schatte een hoge bal helemaal verkeerd in, waarop Bloem onderkant lat de 2-1 binnen werkte.

Dat was even slikken voor de Groningers, maar er werd direct een tandje bij geschakeld. Binnen de minuut moest Winsum-sluitpost Wouter Meijer twee keer tot het uiterste gaan. Eerst pareerde hij een afstandsschot van Jivan Vroom en de rebound van Giovanni Salvo had de doelman klem. Het bleek slechts uitstel van executie. De druk nam toe en nadat Meijer eerst nog een puntertje van Davy Wilkins ten koste van een hoekschop had weten te verwerken, was het even later wel raak. Handrit Hoxhaj bracht de bal voor, waarop de afgeslagen bal uiteindelijk voor de voeten van Jivan Vroom viel, die vervolgens vanaf zo’n 30 meter de bal in de bovenhoek joeg. Prachtige goal, 2-2.

Vijf minuten later probeerde Wesley Walstra het ook maar eens van afstand. De bal zou ook in de kruising zijn gegaan, maar nu wist doelman Meijer met een schitterende redding de bal uit z’n doel houden.

vv Winsum kwam niet meer onder de druk uit en had vijf minuten voor tijd mazzel dat, na goed voorbereidend werk van Kevin Bakels, Tiuri Schievink net iets te hoog schoot en de onderkant van de lat raakte, waarop de bal niet in het doel ging.

Waar de Winsumers snakten naar het eindsignaal van scheidsrechter Rik Berends, gingen de Stadjers vol door, wat in de 89ste minuut zowaar ook nog de winst opleverde. Het was dribbelkoning Handrit Hoxhaj, die vanaf de rechterkant naar binnen ging en van buiten de ’16’ de bal met z’n linker snoeihard tegen de touwen werkte, 2-3. Hierbij bleef het en zo stonden de Winsumers voor de derde keer op rij na een thuiswedstrijd met lege handen.

Vandaag maakten twee ‘Groninger uithalen’ het verschil in een wedstrijd waarbij de gelukkigste ploeg heeft gewonnen./AT

Voor beeldverslag van SportNoord klik hier

 

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.