Top Dutch Solar Racing vierde na eerste dag Solar Challenge Morocco

ZAGORA – Maandag begon de eerste editie van de Solar Challenge Morocco in de West-Marokkaanse havenstad Agadir. Zes studententeams, waaronder drie uit Nederland, rijden tot vrijdag 2400 km door de Sahara en het Atlas-gebergte. Top Dutch Solar Racing, met Hogelandster Alje Zwijghuizen uit Oosteinde binnen de gelederen, heeft de eerste etappe met success afgesloten.

Om precies 10.00 uur ‘s ochtends gingen zes Europese studententeams de uitdaging aan om met een zelfgebouwde zonneauto door Marokko te rijden. De Solar Challenge Marokko begint en eindigt in het Adrar stadion in Agadir. Top Dutch Solar Racing had gisteren de kwalificatie als snelste afgerond en mocht daarom vandaag als eerste van start gaan. In contrast met de Bridgestone World Solar Challenge ligt de uitdaging in Marokko in het onvoorspelbare verkeer, haarspeldbochten en het Atlas-gebergte.

Lees verder onder de foto

Positief resultaat

De eerste dag van de race is volgens het team goed verlopen. Green Spirit kon de 479km zonder onverwachte onderbrekingen afleggen en het konvooi communiceerde goed onderling middels portofoons. Doordat de zon minder sterk scheen dan verwacht, kon Green Spirit haar potentie niet compleet laten zien en werd ingehaald door de teams Agoria, Vattenfall en Twente. Daarmee staat Top Dutch Solar Racing vierde in het tussenklassement en kwam om 18.41 uur lokale tijd in het tentenkamp in Zagora aan. Vanaf hier rijdt het team morgen verder naar Merzouga.

Bergetappe

Dinsdag start dag twee en dan zullen de teams flink wat bergen in het Atlas-gebergte moeten trotseren.

Over Top Dutch Solar Racing

Top Dutch Solar Racing is een studententeam uit Groningen. Deze 22 studenten bouwen samen een zonneauto. Het team bestaat uit studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort, ROC Friese Poort en Alfa College. Deze unieke combinatie van MBO-, HBO-, en WO-studenten is wat Top Dutch Solar Racing bijzonder maakt; multidisciplinaire teams zijn de toekomst. Het project wordt in samenwerking met overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen mogelijk gemaakt.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !