Artemissers actief in binnen- en buitenland

WINSUM – Leden van de Winsumer loopgroep Artemis waren het afgelopen weekend actief in Remscheid (D, Delfzijl, Leeuwarden en Dwingeloo. Arjen Kwint uit Loppersum heeft zondag met succes de zware marathon onderdeel van de Zeitenwendelauf in en om het Duitse Remscheid volbracht.

De organisatie had een prachtige ronde van 21.1 kilometer met 341 hoogtemeters rond de rivier de Wupper met passages door bossen en parken in herfstkleuren uitgezet.  Men had de keuze uit een tot en met vijf keer ronden. De Lopster had zich ingeschreven voor de marathon waaraan totaal 110 lopers deelnamen.

“Iedereen startte apart. Op het laatste moment mocht je pas beginnen. Je moest een mondkapje op tot vlak voor de start. Je kreeg hierdoor niet het echte marathongevoel. Het was overigens een schitterend parcours. Mijn eerste ronde ging erg goed. Zowel het oplopen van de heuvels als de afdalingen verliep zonder problemen. De laatste klim in de eerste ronde had ik beter kunnen wandelen. Mijn benen verzuurden en hierdoor kon ik eigenlijk in de tweede ronde niet meer klimmen. Aangezien er in december een 54 kilometer loop gepland staat wilde ik verder niets forceren. Ik ben daarom in de tweede ronde alle klimmetjes naar boven gewandeld. En dan ben je je ritme kwijt. Ik had vandaag zeker geen negatieve split  gezien de ronde tijden van 1.59.35 uur  (ronde 1) en 2.34.48 uur (ronde 2). Maar weer een mooie ervaring erbij”, aldus Kwint

Hij finishte uiteindelijk met een tijd van 4.34.21 uur als zesde bij de mannen 50.

Vier vijftigers en een jonge veertiger van Artemis hebben eveneens gisteren in de Zeemijlenloop van Delfzijl prima prestaties geleverd.

Deze loop kende voorheen de drie en de zes zeemijlen als afstand. Met ingang van dit jaar is de afstand gewijzigd in vier zeemijlen is 7,408 kilometer. De start was zoals vanouds op de nieuwe atletiekbaan maar de finish is verschoven naar het centrum nabij de Molenberg. Het afwisselende parcours bestrijkt een groot deel van Delfzijl. Men gaat langs groengebieden en historische plekken. Het standbeeld van Maigret, het Damsterdiep en de zee maken er onderdeel vanuit. Er stonden totaal 540 lopers aan de start. Dit aantal is in het verleden veel groter geweest. Het was een mooi maar zwaar parcours. De vele soms zeer scherpe bochten, de dijk, de schelpenpaden en de aantrekkende wind maakten het de deelnemers niet gemakkelijk.

Artemis telde in Delfzijl vijf deelnemers met de volgende resultaten: Johan Vonck (Garnwerd) 30.55 minuten, Mannen 50: 4e; Ab Slagter (Hefswal) 32.01 minuen, Mannen 50: 6e; Jaap Smith (Baflo) 32.21 minuten, Mannen 50: 7e; Willem Hofman (Winsum) 33.01 minuten, Mannen 40: 7e en Wim Ammeraal (Leens) 34.11 minuten, Mannen 50:10e.

Artemis-trainer Ben Stellingwerf uit Bedum was met een tijd van 25.59 minuten de snelste van de 215 bedrijvenlopers en tweede bij de mannen overall. De winst ging naar Finn van Pijkeren uit Middelstum in 25.22 minuten

De Winsumer buurvrouwen Anna de Munck en Grietje Dijkmans namen gisteren met succes deel aan de halve marathon onderdeel van Loop Leeuwarden.

Dit evenement telde op de 5, de 10 en 21.1 kilometer maar liefst 2450 deelnemers. Onder de 537 deelnemers aan de halve marathon ook de Artemis-vrouwen. De route startte op het Wilhelminaplein en volgde het Leeuwarder Bos naar Jelsum richting Stiens. Vervolgens door Stiens via Britsum en Jelsum langs de Dokkumer Ee weer terug naar de finish op het Wilhelminaplein in Leeuwarden.

De Munck noteerde als 22e bij de Vrouwen 35 een tijd van 2.07.24 uur. Ze verbeterde haar pr op deze afstand met 3.02 minuten. Dijkmans finishte als 6e bij de Vrouwen 55 in 2.17.25 uur.

Een dag eerder leverde Hilda Broekhuizen uit Winsum met een vierde plaats op de 15 kilometer bij de vrouwen in de Dwingelderveldloop een prima prestatie geleverd,

Deze veldloop is een recreatieve loop over de verharde fiets- en wandelpaden in het met prachtige herfstkleuren getooide Nationaal Park het Dwingelderveld. Men had de keuze uit de afstanden 10 en 15 kilometer.

Het was weer even wennen aan het wedstrijdtempo voor Broekhuizen. Ze startte iets te snel en werd na 10 kilometer ingehaald door de uiteindelijke nummer twee. Omdat de uiteindelijke nummer drie haar in de laatste kilometer ook nog passeerde viel ze net buiten de prijzen.. Er restte een keurige vierde plaats bij de vrouwen met een tijd van 1.14.38 uur in een veld van 53 deelneemsters.

Tekst: Geert Houtman

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !