UWV: “Kansen liggen voor het grijpen op de Groningse arbeidsmarkt”

GRONINGEN – In Groningen groeide het aantal vacatures naar 10.500 halverwege 2021. Dit komt omdat de economie na de coronacrisis weer aantrekt en  werkgevers op zoek gaan naar personeel. Voor werkzoekenden betekent dit dat er kansen zijn om  aan het werk te komen of een nieuwe baan te vinden. “De Kansen liggen voor het grijpen op de Groningse arbeidsmarkt.” Dit blijkt uit Regio in Beeld Groningen die UWV vandaag uitbrengt. 

In Groningen is er momenteel sprake van een krappe arbeidsmarkt. Na een voorzichtig herstel in het eerste kwartaal van het jaar, trok de arbeidsmarkt in het tweede kwartaal van 2021 verder aan. Een verdere daling van het aantal werkzoekenden en de stijging van het aantal vacatures zorgden ervoor dat de spanning op de arbeidsmarkt van april tot en met juni van dit jaar sterk opliep in Groningen. Het aantal openstaande vacatures steeg ten opzichte van een jaar geleden met 5.300 (+102%) en in een groot gedeelte van de beroepsgroepen is er sprake van personeelstekorten.

De krapte in de arbeidsmarktregio Groningen zit op dit moment in vrijwel alle sectoren en beroepsgroepen. Vooral in techniek, ICT en zorg & welzijn is het voor werkgevers erg lastig om personeel te vinden. Hierdoor zijn beroepen in deze sectoren, zoals elektriciens, monteurs, programmeurs, systeemontwikkelaars, verzorgenden en verpleegkundigen erg kansrijk voor werkzoekenden en mensen die een nieuwe stap willen maken. /BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !