Bestuur Stichting Present Noord-Groningen in actie!

NOORD-GRONINGEN – Het bestuur van Stichting Present Noord-Groningen heeft recent zijn jaarlijkse bestuurs-project uitgevoerd. Elk jaar voert het bestuur minimaal een Present Project zelf uit. “Door zelf af en toe met de voeten in de klei te staan en in de wijk met bewoners en maatschappelijke organisaties te spreken, blijven wij zeer goed verbonden met het sociaal domein”, aldus Johan Heijink, penningmeester van Present Noord-Groningen.

Dit jaar is er door het bestuur van Stichting Present Noord-Groningen – die naast Johan Heijink uit Kor Berghuis en Margriet Donker bestaat – een tuinproject gedaan. De maatschappelijke organisatie die bewoonster begeleidt heeft het adres aan Stichting Present aangereikt. Vanwege een zwaar medisch jaar is de tuin overwoekerd geraakt. Bewoonster heeft geen eigen netwerk en geen financiële middelen om iemand in te huren. Dankzij de inzet van het bestuur en de maatschappelijke organisatie is de tuin weer helemaal op orde. Ook is het tuinpad weer goed begaanbaar zodat mevrouw er weer veilig met haar driewieler op uit kan gaan. Bewoonster: “Ik ben in de zevende hemel. Ik ben jullie allemaal erg dankbaar.” Mevrouw is een echte tuingenieter en kan de tuin nu weer in etappes zelf bijhouden. Het bestuur kijkt terug op een geslaagde ochtend.

Kor Berghuis, voorzitter Present Noord-Groningen: “Wat een mooie klus en wat een voldaan gevoel geeft mij dit.”

Stichting Present is ‘makelaar in sociale betrokkenheid’. Groepen van minimaal 2 personen melden zich bij Stichting Present om eenmalig van maatschappelijke betekenis te zijn in hun eigen regio. De coördinator matcht deze eenmalige inzet via officiële maatschappelijke organisaties. Op die manier is zeker dat de hulp terecht komt, waar deze het hardst nodig is.

Stichting Present matcht in sociale en praktische activiteiten. Men kijkt naar de voorkeuren en talenten van de vrijwilligersgroep. Maatschappelijke organisaties lopen regelmatig tegen beperkingen aan. Ze krijgen niet alles zelf opgelost en ingevuld. Door middel van de eenmalige inzet van een groepje vrijwilligers, krijgen bewoners toch die boost die zij soms hard nodig hebben. Het gaat hierbij altijd om bewoners die het vanwege leeftijd of gezondheidsredenen zelf niet kunnen, die geen eigen netwerk hebben en geen financiële middelen hebben.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.