Crowdfundingactie Maarhuizen gaat laatste week in

MAARHUIZEN – De crowdfundingactie voor de monumentale boerderij Enne Jans Heerd op de wierde van Maarhuizen gaat de laatste week in. De actie heeft al 28 duizend euro opgeleverd.

De monumentale boerderij Enne Jans Heerd op de wierde Maarhuizen wordt omgevormd tot een ontmoetingsplek voor cultuur en natuur. De inzamelingsactie is bedoeld voor drie doelen waar de Stichting Enne Jans Heerd nog geen budget voor heeft: het herstel van een lemen vloer, de schildering op de schouw en de

bouw van een tribunetrap in het theater. De eerste twee doelen zijn bijna behaald. De Stichting Enne Jans Heerd hoopt in deze laatste week nog een mooie eindsprint te maken.

De campagne wordt uitgevoerd via het crowdfundplatform ‘Voordekunst’, waar vanaf € 10 gedoneerd kan worden. Er zijn diverse leuke tegenprestaties bedacht als dank voor de donatie, zoals een excursie achter de schermen tijdens de bouw, toegang tot het leemstampfeest of gewoon een kopje koffie in de toekomstige theetuin.

“Na een lange voorbereiding gaat het project de komende maand eindelijk van start. De boerderij wordt gerestaureerd en de schuren krijgen een nieuwe functie als ontmoetingsplek voor cultuur en natuur. Zo komt er in de schuur een grote theaterzaal en ruimte voor onderwijs en educatie. De boerderij opent naar verwachting begin 2023 haar deuren,” zo zegt Mayke Zandstra, een van de initiatienemers van de ombouw van de boerderij tot cultureelcentrum.

Doneren kan tot 15 november

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !