Fonds van half miljoen voor platform ondernemers Hogeland

HET HOGELAND – Dinsdagmiddag wordt het convenant voor het  Ondernemersfonds voor Het Hogeland ondertekend. Dat gebeurt tijdens de Promotiedagen in MartiniPlaza in Groningen. Jan Dirk Gardenier van Ondernemersplatform Het Hogeland, bestuursleden van de Stichting Ondernemersfonds Uithuizen, Stichting Promotie Winsum en wethouder Eltjo Dijkhuis zetten hun handtekening  hiervoor in het Hogelandplein, de super stand voor bedrijven in het Hogeland.

Met het fonds kan het economisch klimaat in Het Hogeland versterkt worden door te investeren in gezamenlijke belangen van ondernemers. In april van dit jaar heeft de gemeenteraad van Het Hogeland steun uitgesproken voor dit initiatief. Het Ondernemersfonds ontvangt jaarlijks een subsidie van de gemeente. De middelen daarvoor komen uit de onroerendezaakbelasting (OZB). Tot en met 2023 beschikt het fonds jaarlijks over ongeveer een half miljoen euro.

“De impact voor ondernemend Het Hogeland is groot. Eindelijk krijgen de ondernemers een eigen budget voor en door ondernemers. We geven onze ondernemers zo de ruimte”, aldus Dijkhuis. Ten behoeve van het fonds is inmiddels een stichting opgericht.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !