Janneke Jager speelt op 13 november in Oosternieland

OOSTERNIELAND – Op zaterdagavond 13 november speelt de van oorsprong Groningse Janneke Jager haar nieuwe muzikale cabaretvoorstelling ‘Fantoomgeluk’ in de kerk van Oosternieland. In deze voorstelling, ‘met een nostalgisch jaren ’80-sausje’, vraagt Janneke zich af wat er terecht is gekomen van haar tienerdromen.

Janneke’s wieg stond in Zandeweer en ze groeide op in Uithuizen. Twee jaar geleden bracht ze haar vorige voorstelling ‘Femme Façade’ in een uitverkochte kerk van Oosternieland. Deze keer speelt ze voor de tweede keer ‘Fantoomgeluk’ in de st. Nicolaaskerk. Onlangs vertolkte ze de rol van engel in het muziektheaterstuk “Haim” in de Eemshaven. Jacques d’Ancona schreef daarover: ‘Met haar stralende persoonlijkheid, haar naturel en haar vocale vermogen is zij de ster van de avond’.

In Fantoomgeluk struikelt Janneke over een vergeten tas met oude cassettebandjes en wordt terug geslingerd in de tijd. Opeens zit ze weer op haar Noord-Groningse tienerkamertje, te dromen over ‘later’.  Een paar dingen worden haar al snel volkomen duidelijk. Eén: dat vroeger niet alles beter was – zoals haar erbarmelijke muzieksmaak én haar dubieuze kapsels. Twee: dat de meest belabberde songteksten als een virus op je harde schijf blijven zitten, al dan niet fonetisch. En drie: dat alles behoorlijk anders is uitgepakt dan ze eind jaren 80 hoopte én kon vermoeden. Maar is dat erg? En kan het nog anders? Twijfelend tussen weemoed en schaamte maakt Janneke een verrassende balans op aan de hand van die ene grote vraag: Wat als…? Over ‘Fantoomgeluk’ schreef Jacques d’Ancona: puur en persoonlijk. Hilarische conference over het fenomeen festival. Overspannen sentiment houdt ze achter. Een onuitwisbare personality”.

Kaarten (€17,50) kunnen worden gereserveerd door een mailtje te sturen naar: oosternieland@outlook.com.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.