Skip to content
Omroep Het Hogeland
Omroep Het Hogeland

  • Nieuws
  • Agenda
  • Overige
  • Podcast&meer
  • Radio
  • TV
    • Televisie
    • TV(nieuws) items
    • De Bijrijder
  • Over ons
    • Over ons
    • Redactie
    • PBO
    • AVG
    • Disclaimer
    • Klachtenprocedure
    • Contact
Omroep Het Hogeland
Omroep Het Hogeland

Spaghetti met spekjes en paddenstoelen in roomsaus, recept voor 4 personen.

10 november 202110 november 2021

Ingrediënten

  • 250 gram mager gerookt spek (in blokjes)
  • 250 gram gemengde paddenstoelen (in plakjes, schoongeborsteld)
  • 2 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 400 gram spaghetti
  • 250 milliliter slagroom
  • 2 theelepels verse oregano of
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 50 gram Parmezaanse kaas (versgeraspt)

Bereiden

  1. Bak in een koekenpan de spekblokjes knapperig. Schep ze uit de pan in een kom.
  2. Bak in het achtergebleven spekvet de plakjes paddenstoelen in enkele minuten knapperig en lichtbruin. Roer tijdens het bakken de plakjes knoflook erdoor.
  3. Kook de spaghetti in lichtgezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Laat de pasta uitlekken.
  4. Giet de room bij de paddenstoelen en voeg de spekblokjes toe. Verwarm deze saus en breng op smaak met peper.
  5. Schep de spaghetti in een schaal en roer paddenstoelen, spekjes en roomsaus erdoor. Bestrooi met oregano.
  6. Verdeel de spaghetti over borden. Serveer de kaas er apart in een kom bij.

Bereidingstip

Laat voor een wat slankere versie de slagroom achterwege, of vervang deze door slankroom.

Variatie

Vervang de spekblokjes door blokjes ham. Deze hoeven niet te worden gebakken en worden slechts verwarmd in de room.

Wijnadvies

Dit vraagt om een betere wijn, een verdicchio of een jonge chianti.

Serveren met een groene salade.

Nieuws

Bericht navigatie

Vorige bericht
Volgende bericht

Bezoek ons ook op:

Facebook
X (Twitter)
YouTube
Instagram
©2025 Omroep Het Hogeland