Varkensrollade met appel

Hoofdgerecht

Ingredienten

2 zoete apples
75 gr boter
1 varkensfilet rollade a 900 gr
6 takjes verse salie

Algemeen

Personen: 4-6
Bereidingstijd: 20 minuten + 60 minuten oven
Bron: Kookboek Altijd wat te vieren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 Gr.C. Snijd de appels elk in 8 parten en verwijder he klokhuis. Smelt de boter in een koekenpan. Voeg flink wat zwarte peper toe en schep de appelparten erdoor. Schep de appelparten op een bakplaat.

Bestrooi de rollade met peper en zout. verhit nog 25 gr boter in dezelfde pan en braad de rollade 5 minuten rondom aan. Leg de rollade naarst de appel op de bakplaat en zet 1 uur in de oven.

Neem de bakplaat uit de oven. Dek de rollade af met aluminiumfile en laat 10 minuten rusten. Pluk intussen de blaadjes van de takjes salie. Verhit de rest van de boter in een schone koekenpan en bak de salieblaadjes in 2 minuten krokant. Verwijder het aluminiumfolie. Snijd het vlees aan en schep de salie met de boter over het vlees en de appel.
Lekker met knolselderij puree.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.