Winter minestrone

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1/4 witte kool, in reepjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 125 g spekblokjes, gerookt
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1/4 knolselderij, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 400 g geschilde aardappels, in stukjes
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 l kippen- of groentebouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 100 g macaroni
  • 150 g witte bonen uit blik
  • 4 takjes bladselderij
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

Verder heb je nodig

  • Grote soeppan

 

Bereidingswijze

  1. Verhit olijfolie in een grote soeppan en fruit ui, knoflook en spekblokjes 10 minuten. Voeg wortel, knol- en bleekselderij toe en bak het mengsel nog 5 minuten. Voeg aardappels en tomatenblokjes toe. Schenk bouillon erop en breng aan de kook.
  2. Voeg laurier toe. Zet het vuur lager en laat de soep circa 30 minuten zachtjes koken tot al het garnituur beetgaar is. Voeg de laatste 15 minuten witte kool, macaroni en witte bonen toe.
  3. Verwijder blaadjes laurier en roer bladselderij door de soep. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in warme borden en bestrooi met geraspte kaas.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !