SIOS na winst op Rood Zwart Baflo koploper

SAUWERD – SIOS heeft zaterdagmiddag in een ‘slap aftreksel’ van een derby gewonnen van Rood Zwart Baflo. Na 0-0 bij rust trokken de Sauwerders in de tweede helft de winst naar zich toe. Volkomen terecht, aangezien de gasten nauwelijks iets lieten zien wat met voetballen te maken had. De Bafloërs blijven op 7 punten (uit 6 wedstrijden) staan, terwijl SIOS na de deze overwinning de koppositie inneemt en nog een wedstrijd tegoed heeft op de naaste concurrenten.

Slechts één goede aanval legde het team van RZB-trainer Dick Scholtens op de mat. In de 9e minuut was het Harm Mellema die vanaf de linkerkant langs Dirk Zwakenberg glipte, maar de bal net te laat inspeelde op Duncan Torrenga, die de bal nu onder z’n lichaam weg op doel moest schieten. De inzet was nog tussen de palen, maar SIOS-doelman Hidde Boer wist het schot van de Bafloër – vorig seizoen nog spelend voor de Sauwerders – te keren. Naast een luchtduel met Chris ten Boer en een geplaatste, maar te zacht ingeschoten vrije bal van Torrenga hoefde de Sauwerder sluitpost niet meer serieus in actie te komen deze middag.

Tot aan de thee had ook collega-doelman Rick Folkerts nauwelijks wat te doen. In de eerste helft zette het makkelijker spelende SIOS er twee doelpogingen tegenover. In de 19e minuut kopte Rindert Havinga uit een hoekschop van Menno Dijkstra van dichtbij rakelings naast en tien minuten later probeerde Stefan Bultena namens de thuisploeg het net van afstand te vinden. Ook nu verdween de bal naast het doel van Rick Folkerts.

Ook de tweede helft was er weinig te beleven voor beide doelen. Tot aan de 57e minuut. Na geklungel in de onrustige verdediging van de Bafloërs, was het Rindert Havinga die de bal vanaf rechts goed inbracht. Roan Dijk miste de bal bij de eerste paal, maar met geen verdediger in de buurt was het voor Menno Dijkstra een koud kunstje om SIOS bij de tweede paal naar 1-0 te schieten.

Twee minuten later had diezelfde Dijkstra zich tot ‘Menno Of The Match’ kunnen kronen toen hij na een enorme misser van Bafloër verdediger Martijn Huizenga vrije doortocht kreeg. In plaats van af te leggen op de meegelopen Roan Dijk voor het doel, ging Dijkstra voor eigen succes en faalde hij hopeloos.

SIOS kreeg vervolgens nog een aantal doelkansen, maar het duurde tot de 82e minuut dat de wedstrijd door de Sauwerders op slot werd gegooid. Na goed doorzetten van Stefan Bultena kwam de bal voor de voeten van Rindert Havinga, die kinderlijk eenvoudig de 0-2 liet noteren.

Zo won het SIOS van trainer Henk Alssema, met in de tweede helft een uitblinkende Allert de Haan, dikverdiend deze Hogelandster derby, die deze middag slechts op papier een derby was./AT

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !