Eerste deel snel fietspad officieel geopend

SAUWERD – Het eerste deel van het nieuwe fietspad tussen Winsum en Groningen is klaar. Met dit snelle fietspad kunnen fietsers veiliger en sneller naar de stad.

Het gedeelte tussen Sauwerd en Groningen is officieel in gebruik genomen. Onder toeziend oog van wethouder Eltjo Dijkhuis, gedeputeerde Fleur Gräper en dorpsbelangen Adorp en Sauwerd werd het fietspad vrijdagmorgen ingereden. Het geopende stuk is deel van de zogeheten Doorfietsroute Groningen – Winsum en loopt vanaf de witte spoorbrug in Groningen tot net boven Sauwerd.

De aanleg van het tweede gedeelte van de route, tussen Sauwerd en Winsum, begint in 2023. De voorbereidingen duren langer omdat de provincie nog geen overeenkomst heeft kunnen sluiten met een aantal grondeigenaren tussen Sauwerd en Winsum.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !