School in Zuidwolde valt terug op online-onderwijs vanwege corona

ZUIDOLDE – Basisschool ’t Groenland in Zuidwolde heeft vandaag de deuren gesloten als maatregel tegen de oprukkende corona-besmettingen. “We zijn over gegaan of online onderwijs omdat de besmettingen in een rap tempo opliepen,” zegt directeur Marloes Mertens.

De 95 leerlingen en 10 leerkrachten tellende school zag zich sedert anderhalve week geconfronteerd met oplopende besmettingen onder de leerlingen. Op dit moment zijn zes leerlingen positief getest op het corona-virus. Een aantal heeft een positieve zelftest. “Gisteren hebben we besloten tot deze rigoureuze interventie. Langer afwachten was niet verantwoord. Het is de enige manier om het virus de school uit te krijgen,” aldus directeur Mertens. Het besluit werd genomen in goed overleg met het schoolbestuur van de christelijke onderwijskoepel VCPO-Noord-Groningen en de GGD./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.