Waterschap voert inspecties uit na aardbeving

GRONINGEN – Vannacht om 01.46 uur heeft zich een aardbeving voorgedaan met een kracht van 3,2 op de schaal van Richter. Het epicentrum ligt in de buurt van Garrelsweer, in de gemeente Eemsdelta. Waterschap Noorderzijlvest voert in het gebied inspecties uit aan kades en kunstwerken, zoals gemalen en sluizen.

“Vanwege de aardbeving met een kracht boven 3,0 op de schaal van Richter hebben we onze calamiteitenorganisatie opgestart. We zijn alert op eventuele schade aan onze dijken en kades en aan onze kunstwerken. Immers, deze zijn van belang voor de veiligheid van onze inwoners” laat Waterschap Noorderzijlvest weten. .

Een inspectieploeg is inmiddels in het gebied aan het werk. Mocht u zelf onregelmatigheden zien, meld dat dan bij het waterschap via telefoonnummer (050) 3048911.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !