Gerard Oostra exposeert in Het Spijslokaal in Warffum

WARFFUM – Tot 1 februari 2022 kunt u de expositie “Waterverf” van Gerard Oostra bezoeken in Het Spijslokaal in Warffum. Er hangen 25 aquarellen, variërend in grootte. Soms grote panorama’s van 150 x 50 cm, maar ook klein op 33 x 24 cm. Het zijn veelal zomerse landschappen van het Hogeland en strandgezichten op de Waddeneilanden.

Soms zit Oostra buiten met een schetsboek, maar ook werkt hij thuis in Warffum op opgespannen papier. Daardoor kan hij in de winter toch een zomers vergezicht schilderen.

Gerard Oostra werkte veertig jaar als tekenleraar aan het HHC in Warffum. Nu hij met pensioen is heeft hij meer tijd voor schilderen. Met dorpsgenoten maakte hij foto’s voor boeken over Warffum, “Dijkrijk”over de Noordpolder en een dik boek over de treinsporen op het Hogeland.

“Er zijn heel wat zonsondergangen te zien op de tentoonstelling, maar ook een regenbui in de Noordpolder. Werken met waterverf gaat in lagen. Het wit wordt niet geschilderd, maar is het wit van het papier. Al werkend bouw je een geheel op. Misschien ga ik nog wel eens abstract werken, maar een afbeelding is ook leuk”, aldus Gerard Oostra.

De expositie is te bezichtigen van 6 november 2021 tot 1 februari 2022 op zaterdag van 10.00-17.00 uur en op zondag van 13.00-17.00 uur in het Spijslokaal in Warffum.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !