Cabaretier Freek Lagerweij zondag in Kloosterburen

KLOOSTERBUREN – Op zondag 21 november a.s. treedt Freek Lagerweij met het programma ‘Op de schouders van je ouders’ om 15.00 uur op in cultureel centrum de Nicolaaskerk, St. Jansstraat 8 in Kloosterburen. In dit cabaretprogramma zingt hij onder meer liedjes van zijn ouders Zwanet Battjes en (cabaretier) Henk Lagerweij.

Henk Lagerweij maakte in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw in Stad en Ommeland furore als cabaretier/liedjeszanger, trad jarenlang op voor de RONO (nu Radio Noord) en verwierf via de NCRV en VARA ook landelijke bekendheid (o.a. met het lied ‘De Waddenzee’). Zijn vrouw Zwanet Battjes schreef vooral Groningstalige teksten, als bijvoorbeeld ‘Haarfstdroaden’ en trad ook wel samen met haar man op.

Voorstelling succes in Groningen en Ter Apel

Nog net voor de coronapandemie bracht Freek Lagerweij in de herfst van 2019 dit programma voor het eerst op de planken in een bomvolle Sociëteit de Harmonie in Groningen. Het publiek was laaiend enthousiast, net als in Ter Apel waar hij onlangs ook voor uitverkochte zalen optrad. Lagerweij brengt een programma met liedjes over diverse maatschappelijke thema’s en vooral Stad en Ommeland.

Unieke filmbeelden

Freek Lagerweij dook voor dit programma in het archief en was verrast. Hij trof liedjes aan over onderwerpen en thema’s die misschien wel actueler zijn dan ooit, zoals over de kwetsbaarheid van het Groninger land en onze natuur versus economische ambities. In ‘Op de schouders van je ouders’ begeleidt Freek zichzelf op piano en wordt daarbij ondersteund door Monique Bruin (viool), Marlies de Jager (fluit) en Anne Vos- van Dijk (cello). Jan Doddema verzorgt beeld en geluid. De voorstelling wordt door unieke filmbeelden geïllustreerd.

Kaartverkoop

Kaarten kosten 10 euro per persoon. Ze zijn te reserveren via info@kloosterenburen.nl. Meer info: 0595-487777

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !