Jerry de Vos ontwerpt plastic scanner

DELFT – De in Winsum geboren Jerry de Vos heeft afgelopen week met succes zijn masterscriptie verdedigd. Het was voor De Vos een groot genoegen om te werken aan iets dat hem zo na aan het hart ligt; plastic recycling. Hij is het afstudeerproject gestart met als doel Plastic Identification Anywhere mogelijk te maken. De uitkomst? Een plastic scanner die in vrijwel elke plastic recyclingwerkruimte kan worden geïmplementeerd.

Het afstudeerproject kreeg een 9 wat resulteerde in een cum laude afstuderen van de master Integrated Product Design van de TU Delft. “De lancering van dit project is slechts de eerste stap om het doel te bereiken. Het komende jaar zal ik doorgaan met het verbeteren van de plastic scanner en de bijbehorende documentatie, want het beste tot nu toe: het project is een volledig open-source hardwareproject,” laat de oud-leerling van basisschool De Negen Wieken in Winsum weten.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !