Mariette de Visser lijsttrekker voor de PvdA

HET HOGELAND – Mariette de Visser staat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen nummer één op de lijst voor de PVDA. De ledenvergadering op zaterdag 11 december 2021 moet de kandidatenlijst nog goedkeuren.

De Visser is op dit moment wethouder; eerder was ze dat in de gemeente De Marne. “Hiermee kiest de PvdA opnieuw voor een lijsttrekker met veel bestuurlijke ervaring en kwaliteit. Mariette heeft de afgelopen jaren op succesvolle wijze invulling gegeven aan het wethouderschap. Met haar verbindende en doortastende aanpak heeft zij veel bereikt op het gebied van zorg, welzijn en participatie,” aldus de PvdA.

Op plek twee staat het huidige raadslid Janny Klei. Met haar energieke en enthousiasmerende insteek heeft zij op tal van onderwerpen een duidelijke en daadkrachtige inbreng getoond, zo luidt de aanbeveling.

Op positie drie staat als hoogste nieuwkomer Han Hefting die een paar jaar geleden verhuisd is naar Winsum. Hij wil “zijn kennis en kunde inzetten door via actief contact en inbreng van de inwoner van het Hogeland het raadswerk te ondersteunen,” aldus de toelichting. Op de vierde plaats staat Ivo Poll, de huidige voorzitter van de PvdA-afdeling, gevold door Geertje Karstens en Ronald de Haan.

“Verder valt op met de plaatsing van Mees Breuker op plaats negen dat ook aan jong politiek talent een kans wordt geboden. Met deze 20-jarige op een ondersteunende positie hoopt de partij haar kader te vernieuwen en een betere aansluiting bij de jongeren te krijgen,” aldus de aanbeveling.

Van de huidige vier leden tellende fractie keert Mädy Cleerdin niet terug. Jaap Heres staat op plaats acht en neemt de huidige fractievoorzitter Jan Willen Nanninga op plaats 16 – de laatste – een taak als lijstduwer op zich.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !