Skatebaan Bedum officieel geopend

BEDUM – Donderdag is de nieuw aangelegde skatebaan in Bedum officieel geopend. De baan is gerealiseerd op de voormalige locatie van de Togtemaarschool aan De Vlijt. Het afwerken van het parkje rondom de skatebaan moet nog gebeuren.

Wethouder Kristel Rutgers die de opening verrichtte liet weten dat het parkachtige gebied met skatebaan destijds al toegezegd is door de raad van de gemeente Bedum. Drie belangrijke voorwaarden voor instemming van het plan waren het oplossen van het parkeerprobleem rondom de Togtemaarschool, de watergang die er ligt verbreden en het weer aanleggen van een skatebaan.

Ze gaf aan trots te zijn dat dit mooie plan in nauw overleg met gebruikers, omwonenden en inwoners is gerealiseerd. “In vergelijking met de vorige baan is deze veel aantrekkelijker. Helemaal top.”

Ze gaat ervan uit dat de Bedumer jeugd veel plezier zal beleven in het nieuwe skatepark, dat voorzien is van lichtmasten. Deze lichtmasten gaan tegelijk met de openbare verlichting in dimstand aan gaan. Middels een druk op een knop kan de verlichting feller worden gezet. Na een bepaalde tijd gaat deze dan weer in dimstand. Dit kan herhaald worden tot 20.00 uur, dan gaan de lichtmasten helemaal uit.

De gemeente nodigt skaters en steppers uit om hun kunsten op de skatebaan middels foto’s en/of filmpjes te delen op bijvoorbeeld Instagram.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !