Pepernoten Afhaalstraat in Uithuizen

UITHUIZEN – Aanstaande zaterdagmiddag 27 november wordt Hoofdstraat Oost in Uithuizen de eerste Pepernoten Afhaalstraat in Het Hogeland. Tussen 13.30 en 15.30 uur zullen Sint en zijn Pieten aanwezig zijn om dit in goede banen te leiden.

In deze Corona tijden wordt geadviseerd om niet meer lukraak met pepernoten en snoepgoed te strooien. Maar wat is de Sinterklaas periode zonder deze lekkernijen? Daarom hebben de vrijwilligers van de Stichting Sint Uithuizen iets unieks bedacht. Ter hoogte van de kledingzaak  Jan Medendorp is de ingang van de Pepernoten Afhaalstraat. Een slagboom zorgt er voor dat de auto’s 1 voor 1 met voldoende afstand de straat in kunnen rijden. Bij het bestelloket kan aangegeven worden hoeveel kinderen er in de auto zitten. De BestelPieten noteren dit en geven het door aan de AfhaalPieten die de pepernoten en het snoepgoed ongeveer ter hoogte van de slagerij van Patriek Knot op een hygiënische en Corona-proof manier aan de kinderen zullen geven.

Maar tussen het begin en het eind van de Pepernoten Afhaalstraat zullen de Pieten aan de hand van het 3G protocol (Grappen, Grollen en Gekkigheid) steekproefsgewijs toezien of alles goed verloopt.  Het kan verwarrend zijn, want de ene keer moeten de ramen van de auto open, maar even verderop kan men de ramen beter gesloten houden. Zorg er ook voor dat er een camera of telefoon aan boord is zodat onze Selfie-Pieten dit onvergetelijk moment kunnen vastleggen.

De bezoekers worden verzocht de aanwijzingen van de VerkeersPieten op te volgen.

De beleving van dit evenement zal in de auto het beste tot zijn recht komen, maar is niet verplicht. Ook per (bak)fiets of zelfs lopend kan men door de Pepernoten Afhaalstraat heen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !