Knolselderij-mosterdsoep 25 november 202124 november 2021 Ingrediënten: voor twee personen. 1 ui 3 teentjes knoflook olijfolie 1 prei 0,5 knolselderij 750 milliliter water 1 groentebouillonblokje 200 gram kruimige aardappelen peper en zout 3 eetlepels mosterd 125 milliliter slagroom 4 plakken Fries roggebrood 2 plakken oude kaas Bereidingswijze: Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in halve ringen. Voeg de prei toe en bak circa 2 minuten. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Voeg de knolselderij toe en bak circa 2 minuten. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Voeg de aardappelen toe en kook het geheel circa 20 minuten met de deksel op de pan op laag vuur. Pureer de soep glad met de staafmixer. Voeg de mosterd en room toe en verwarm kort door. Breng op smaak met peper en zout. Beleg het roggebrood met de oude kaas en leg er nog een plakje brood op. Snijd de plakjes diagonaal door. Verdeel de soep over kommen. Serveer met het roggebrood. Eet smakelijk en tot volgende week. Nieuws