Puntendeling voor DWA/Argo bij start onzeker zaalseizoen

DE WIJK – Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo hun eerste competitiewedstrijd van het zaalseizoen. Met de nieuwe coronamaatregelen, lijkt dit voorlopig ook even de laatste wedstrijd, aangezien alle wedstrijden van de ploeg staan gepland na 17.00 uur. DWA/Argo ging op bezoek in De Wijk bij Roreko, een onbekende tegenstander. Na een ruststand van 12-7 wist DWA/Argo met een knappe inhaalrace uiteindelijk nog een punt te behalen: het werd een gelijke eindstand van 20-20.

Dit zaalseizoen zijn er wat wijzigingen binnen het vlaggenschip van DWA/Argo. Yvonne Schuuring is op de plek van Lynn van der Kroft in het 1e team gekomen en Nick Brandsma vervult de plek van de nog altijd geblesseerde Sam Pestoor. Afgelopen zaterdag startte verder Lisanne Brandsma-Pettinga op de plek van de laatkomer Yvonne Schuuring. Zij was onderweg naar De Wijk aangereden en kon daardoor niet op tijd zijn voor de start van het duel.

Het duel ging zaterdag om 19.30 uur van start. Het was in de eerste minuten voor beide ploegen duidelijk even aftasten om het spel van de tegenstander onder controle te krijgen. Pas na vijf minuten wist Jildau Smedema namens de gasten de score te openen, maar drie minuten later schoot Roreko de gelijkmaker binnen. DWA/Argo had hierna moeite om het spel van Roreko te ontregelen, want Roreko wist maar liefst zes treffers op rij te maken, waardoor de korfballers uit Winsum en Bedum tegen een achterstand van 7-1 aankeken. De thuisploeg speelde een langzaam spel en zette de aanvallen geduldig op met een sterke rebound. Anderzijds leed DWA/Argo in het eigen aanvalsvak  te snel weer balverlies. Met nog ruim tien minuten te spelen, moest er een tandje bijgezet worden. Jildau Smedema nam het voortouw en maakte haar tweede treffer. Roreko maakte duidelijk dat de punten niet cadeau gedaan zouden worden, want wederom maakte de thuisploeg twee treffers. In het laatste deel van de eerste helft kende DWA/Argo een betere fase en vielen de doelpunten om en om. Toen het rust was keek DWA/Argo tegen een achterstand aan van 12-7. Doelpunten van DWA/Argo kwamen nog uit handen van: Ole Smedema (3x), Jildau Smedema en Nick Brandsma.

DWA/Argo moest een versnelling hoger schakelen, want het voelde dat de wedstrijd nog niet was beslist. Het kon nog alle kanten opgaan en dat bleek ook want DWA/Argo kwam ontzettend scherp de kleedkamer uit. Na rust wist het team van coach Leo Schuuring namelijk meteen vijf treffers op rij te scoren, waardoor er ineens weer een gelijke stand op het scorebord stond. Deze doelpunten kwamen uit handen van: Jesse Reker (2x), Jildau Smedema en Ole Smedema. Ook de in de tweede helft in het veld gekomen Yvonne Schuuring had haar steentje bijgedragen. Dankzij een strijdlustige instelling en teamwork werden de doelpunten gecreëerd. Dit gaf een goeie boost voor de jonge korfballers. Maar Roreko liet zichzelf niet zo snel opzij zetten, want de thuisploeg maakte toch weer twee  treffers, waardoor DWA/Argo met 14-12 achter stond en er geen sprake was van “erop en erover”. Ole Smedema, die zijn vizier zaterdag op zeer scherp had staan, maakte samen met Yarin Smedema twee doelpunten waardoor er wederom een gelijke stand op het scorebord kwam. Roreko antwoordde met de 15-14, maar Yvonne Schuuring was andermaal trefzeker. Hierna herhaalde zich het scoreverloop, want Roreko was wederom tweemaal succesvol en DWA/Argo keek opnieuw tegen een achterstand van twee treffers aan, 17-15. Wat volgde was een erg spannend slot van de wedstrijd, want de doelpunten vielen aan beide kanten. Yvonne Schuuring, Tom van der Laan en Ole Smedema zorgde alle drie voor een doelpunt, waardoor de stand van 17-18 ineens in het voordeel was van de gasten. Maar Roreko liet zich niet zo gemakkelijk verslaan en zorgde nu zelf voor drie treffers op rij, waardoor de stand wéér in het voordeel van de thuisploeg was. Zo stond DWA/Argo met 20-18 achter, met nog enkele minuten te spelen. Doordat Ole Smedema, zoals eerder genoemd, zijn vizier op scherp had staan, zorgde hij er met de laatste twee belangrijke doelpunten voor dat het eindsignaal van de scheidsrechter bij een gelijke stand van 20-20 kwam. DWA/Argo was erg blij dat het toch nog een punt uit het vuur had kunnen slepen en keek dan ook met een goed gevoel terug op de tweede helft waarbij strijd en teamwork was geleverd.

Scores DWA/Argo: Ole Smedema (8x), Jildau Smedema (4x), Yvonne Schuuring (3x), Jesse Reker (2x), Yarin Smedema (1x), Tom van der Laan (1x), Nick Brandsma (1x).

Door de huidige coronamaatregelen is het niet bekend wanneer DWA/Argo weer in actie zal komen. DWA/Argo 1 speelt namelijk al haar wedstrijden ná 17:00 uur. Het is afwachten hoe de korfbalbond hier mee om zal gaan. Dat wordt waarschijnlijk pas maandag of dinsdag duidelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !