Openluchtmuseum Het Hoogeland krijgt titel Kidsproof Museum 2022

WARFFUM – Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum is één van de slechts 65 musea in Nederland, die in 2022 het predicaat Kidsproof Museum van de Nederlandse Museumvereniging krijgt.

Middels een museuminspectie kunnen kinderen tot en met twaalf jaar laten weten wat ze van een museum vinden. Alle musea die tussen november 2020 en oktober 2021 35 inspecties of meer ontvingen met een gemiddeld cijfer van 8 of hoger mogen zich Kidsproof noemen.

Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar, waarin de musea lang gesloten waren. Openluchtmuseum Het Hoogeland is dan ook blij verrast, dat het toch deze prestigieuze publieksprijs heeft ontvangen. Naast provinciewinnaar Storyworld en het Groninger Museum is het openluchtmuseum het enige museum in Groningen, dat deze titel krijgt.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.