Spaghetti carbonara

Ingrediënten4 personen

400 g spaghetti

125 ml verse slagroom

2 middelgrote eieren

75 g Parmezaanse kaas

4 takjes verse platte peterselie

200 g biologische spekreepjes

2 tenen knoflook

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe ondertussen de slagroom in een kom, breek de eieren erboven en klop met een vork door elkaar. Rasp de kaas erboven en meng erdoor. Snijd de peterselie fijn.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Snijd ondertussen de knoflook fijn en bak de laatste 30 sec. met de spekjes mee. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3

Voeg al roerend het slagroommengsel toe. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is en de saus iets is ingedikt. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Schep de spaghetti carbonara vlug in een schaal, zodat de restwarmte van de pan het ei in de saus niet verder laat stollen. Bestrooi met de peterselie en (versgemalen) zwarte peper.

Serveer direct en eet smakelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !