Militairen helpen bij afnemen COVID-testen

DEN HAAG – Defensie helpt de GGD sinds vrijdagmorgen bij het afnemen van COVID-testen. De eerste 83 militairen hebben iervoor de korte bijscholing afgerond. zijn hiervoor vandaag geschoold. Het gaat vooralsnog om in totaal 391 landmachtmilitairen, die aan de slag gaan op verschillende plekken in het land, zo laat het ministerie van defensie weten.

De militairen maken deel uit van 11 Luchtmobiele Brigade, 13 Lichte Brigade en 43 Gemechaniseerde Brigade. Zij worden opgeleid tot bemonsteraar en leren met het administratiesysteem CoronIT werken. Het Defensie Gezondheidszorg Opleiding- en Trainingscentrum in Hilversum geeft de lessen.

De militairen nemen de komende periode COVID-testen af in 6 verschillende regio’s van de GGD, verspreid over het hele land.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !