Hogelandster clubs halen 28 duizend op met de Grote Clubactie

HET HOGELAND – De verenigingen in het Hogeland die aan de Grote Clubactie hebben deelgenomen kunnen 28 duizend euro verdelen. De clubs in de provincie haalde in totaal 322 duizend op, wat neerkomt op 1595 euro gemiddeld, de een meer dan de ander.

De clubs op Het Hogeland die hub kas extra gespekt krijgen zijn: vv Winsum, Turning Winsum, judovereniging Bushido, hockeyclub Winsum, voetbalvereniging SV Bedum, korfbalvereniging DWA/Argo, sportvereniging Balans, zwemvereniging Aqua Bedum, gymvereniging MEXS*2000 uit Uithuizermeeden, christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria, voetbalvereniging Noordwolde, voetbalvereniging Zeester, muziekvereniging Excelsior, paardrijvereniging De Waddenruiters, voetbalvereniging Warffum, Sportvereniging Uithuizen, voetbalvereniging FC LEO, tennisclub Usquert, gymnastiekvereniging Unitas, voetbalvereniging Kloosterburen, muziekvereniging Orpheus en paardrijvereniging Winne-tou.

Clubactie-loten verkopen was voor clubleden dit jaar eenvoudiger dan ooit. En dat is te merken aan het resultaat. Vorig jaar werden er in het hele land 1 miljoen loten online verkocht, dit jaar gingen maar liefst 1,6 miljoen loten digitaal over de toonbank. De Grote Clubactie is inmiddels de grootste fondsenwervende actie in Nederland voor het verenigingsleven. Met een uitkeringspercentage van maar liefst 80% keert deze loterij het meeste uit aan de deelnemende clubs.

In 2021 stond de Grote Clubactie bij 5.267 verenigingen centraal in de agenda. Samen hebben ze weer een recordbedrag van 10.756.383 miljoen euro opgehaald voor het verenigingsleven in Nederland. “ Fantastisch om te zien dat 2020 overtroffen is, juist nu het verenigingsleven het zo goed kan gebruiken,”zo zegt de organisatie achter de lotenactie op haar website./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !