Proef met KCA-kar in Uithuizen, Bedum, Winsum en Leens

HET HOGELAND – Het gemeentebestuur gaat met ingang van volgend jaar een mobiel inzamelpunt voor klein chemisch afval (KCA) inzetten. Vanaf 1 januari 2022 is er iedere woensdagmiddag een KCA-kar te vinden in Het Hogeland. De eerste woensdag van de maand staat de KCA-kar in Uithuizen, de tweede woensdag in Bedum, de derde woensdag in Winsum en de vierde woensdag in Leens.

De exacte plaats van de KCA-kar in de dorpen wordt binnenkort bekend gemaakt via het gemeentenieuws en de gemeentelijke social media. De dienstverlening van de gemeente breidt hiermee uit omdat er ook in Uithuizen een punt is voor inwoners om hun KCA te brengen. De gemeente wil het inwoners makkelijk maken om afval te scheiden. Brengen van KCA is altijd gratis.

De KCA-kar is een proef voor een jaar. Na dat jaar wordt de proef geëvalueerd. De KCA-kar is een speciale vrachtwagen met daarin verschillende bakken voor zuren, logen en ander chemisch afval. In de KCA-kar scheiden medewerkers van Milieudienst Groningen zorgvuldig alle verschillende soorten KCA die gebracht worden. Inwoners kunnen daarnaast hun KCA nog steeds brengen naar de milieustraten in Usquert en de Duinkerkenstraat in Groningen.

Onder klein chemisch afval vallen afvalsoorten als verf, accu’s, batterijen, kit, lijm, medicijnen en nagellak. De buitendienst van de gemeente richt zich steeds meer op hun belangrijkste taak, het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. In 2020 is daarom besloten dat er vanaf 1 januari 2022 geen inzameling van KCA of ander afval meer plaatsvindt op de gemeentewerven.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.