Gemeente koopt pand Brouwerijstraat 2-4 in Uithuizen

HET HOGELAND – De gemeente heeft het pand op de hoek van de Brouwerijstraat en de Zuiderstraat in Uithuizen gekocht. Deze locatie valt binnen het gebied van het centrumplan voor Uithuizen.

Het pand staat al enige jaren leeg, is in sterk vervallen staat en gaat steeds verder achteruit. Vroeger zat hier eetcafé ‘De Komeet’. Handhaving en eerdere gesprekken over aankoop van het pand door de gemeente hadden tot nu toe nog niet tot een oplossing geleid. De aankoop van het pand op de hoek van het plein van De Blink biedt de gemeente de kans om er iets terug te bouwen dat aansluit bij de centrumontwikkeling in Uithuizen en De nieuwe Blink.

Wethouder Eltjo Dijkhuis is verheugd over de aankoop: “Mooi dat we deze rotte kies nu kunnen trekken. We hopen na deze aankoop een ontwikkelaar of ondernemer te vinden die op die plek iets fraais wil gaan neerzetten. Als we dat samen kunnen doen, wordt voor iedereen het centrum van Uithuizen steeds aantrekkelijker. En daar doen we het voor.“

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.