Weer steun voor Wmo- en leerlingenvervoerders

HET HOGELAND – Het college van B&W heeft opnieuw besloten vervoerders van het Wmo- en leerlingenvervoer financieel te ondersteunen. Vervoerders krijgen ook over het afgelopen half jaar compensatie voor het verlies van omzet.

Het publiek vervoer in de coronatijd is nog altijd beperkt door ziekte van leerlingen en kwetsbare personen. Ook wordt er minder gereisd door de coronamaatregelen omdat scholen gedeeltelijk dicht zijn of verenigingen tijdelijk geen activiteiten aanbieden. De gemeente heeft daarom besloten op korte termijn geen klanttevredenheidsonderzoeken uit te voeren. Bovendien is de verwachting dat de reisbeleving vanwege de strenge coronaprotocollen is gedaald. Een onderzoek geeft daarom geen representatief beeld.

Meting van de kwaliteit van het vervoer vindt wel plaats via de vervoersovereenkomst. Gemeenten en Publiek vervoer willen een aantal wijzingen in de overeenkomst om de kwaliteit, doorontwikkeling en samenwerking binnen het Wmo- en leerlingenvervoer te kunnen vergroten. Daarbij gaat het om minder overschrijdingen van de verblijfs- en instaptijden, het beter combineren van ritten en duidelijke communicatie in de folders over vervoer.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !