Onthulling schaatskunstwerk IJsvereniging Bedum

BEDUM – Donderdag 9 december is op de ijsbaan in Bedum een schaatskunstwerk onthult. Het kunstwerk is ter ere van het 150-jarige jubileum van de ijsvereniging en staat voor de geschiedenis van de schaatssport . Kunstenaar Gerrit van Emous uit Putten maakte het kunstwerk van Cortenstaal. De onthulling is gedaan door ijsmeester Tonnie van der Werf en Sam Lijfering. Sam is de achterkleinzoon van Hilko Lijfering (sr.), die in het verleden lange tijd in het bestuur van de ijsbaan heeft gezeten.

Ondanks Corona heeft de vereniging er een klein feestje van weten te maken (uiteraard binnen de huidige regels omtrent Corona). Naast de onthulling van het kunstwerk werd ook gelijk het water op de baan gelaten. Binnen een aantal dagen zal de baan geheel onder water staan en is het wachten op voldoende vorst, zodat leden het kunstwerk van dichtbij kunnen bewonderen.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !