Tobermore in Winsum

WINSUM – Terwijl er weinig meer kan of mag, gaat Rocking Good Folk gewoon door met de Middagconcerten! Er is ruimte, er kan anderhalve meter afstand gehouden worden, dus de concerten gaan door, in een andere locatie. Als je de naam herkent, dan klopt dat, Tobermore heeft al eerder bij Rocking Good Folk op het podium gestaan, in januari 2019. De zaal was toen meer dan vol, en dat is ook geen wonder, want Tobermore mag je gewoon niet missen.

Het publiek was laaiend enthousiast en ze konden eigenlijk niet anders dan gewoon een nieuwe datum met deze mannen afspreken, en zo ver is het nu bijna!

Hoe moet je Tobermore omschrijven? Het is energieke, opzwepende Ierse Folk met wat Amerikaanse country tussendoor, maar alles op een stevige Ierse leest geschoeid.

Soms lief en rustgevend, vaak spookachtig en stampend, wordt gezegd dat Tobermore’s volksmelodieën en liedjes de luisteraars rechtstreeks in vervoering brengen.

Terwijl Gerards smaakvolle akkoorden op gitaar elke noot een bitterzoet randje geven, dragen Herco, Rolf en Vincent de melodieën stevig op fluiten, fluitjes, viool, mandoline, diatonische accordeon en natuurlijk de traditionele Ierse Bodhrán. Uitstekende zangers allemaal, ze tillen elk nummer naar stijgende hoogten met intense multi-vocale harmonieën.

Opzwepende, lyrische en overvloedige Ierse volksmelodieën en oprechte, oude countrysongs waar je van kunt genieten, zelfs als de laatste echo van het optreden al lang is vervaagd.

Dus dat was de officiële flaptekst en het is allemaal waar, elk bloemrijk woord ervan….

Dat gezegd hebbende, eigenlijk is alles wat er te zeggen is: het is gewoon good old Craic! Kom luisteren op 19 december in Winsum!

Zondag 19 december 2021

Entrée € 15,-

Aanvang 14:00 uur, deur open 13:30 uur

Zaal: Zaal De Hoogte, Kerkpad 8, 9951 EP WINSUM

Kaartjes kun je bestellen via www.rockinggoodfolk.nl, via 06 39391954 of op Eventbrite (zoek op Rocking Good Folk).

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.