Online activiteiten tijdens de kerstvakantie

HET HOGELAND – Tijdens de kerstvakantie organiseert Stichting Epic Youth in samenwerking met Mensenwerk Het Hogeland diverse online activiteiten in gemeente Het Hogeland, speciaal voor jongeren van 10 tot 23 jaar oud.

Het online programma staat in het teken van entertainment en wordt mede door de jongeren zelf georganiseerd.

  • Er vindt een Just Dance Event plaats waar onder leiding van twee danseressen de voetjes van de vloer gaan.
  • Verder is er een fitness challenge waarbij een professionele sportinstructeur laat zien hoe je te allen tijde fit kan blijven, ook met minimale middelen. Daarvoor hoef je de deur niet uit.
  • Ook is er een capoeira clinic waarbij jongeren kennismaken met de bekende Braziliaanse dans- en vechtsport met acrobatische bewegingen.
  • Verder wordt er een online Fortnite Duo toernooi georganiseerd. Samen met een vriend of vriendin strijden de deelnemers om de titel “Beste Fortnite Duo van Het Hogeland” en maken kans op te gekke prijzen, zoals een Playstation 5!
  • Jongeren kunnen ook leuk online meedoen met de online Bingo en daarmee allerlei leuke prijzen winnen die thuis gestuurd worden.
  • Veel jongeren gaven aan te willen leren koken en daarom is ook een kook workshop gepland. Een student van de koksopleiding leert jongeren gezonde en voedzame gerechten te bereiden. Deze kook workshop is interactief, waarbij jongeren een kort boodschappenlijstje ontvangen om vervolgens in de keuken thuis de gerechten te leren bereiden.
  • Tot slot is er een leuke pubquiz waarin jongeren het tegen elkaar opnemen door allerlei vragen te beantwoorden online en zo strijden om de eerste plek!

Deelnemers kunnen mooie prijzen winnen. De kans op prijzen wordt groter naar mate zij aan meer activiteiten deelnemen. De ultieme hoofdprijs is een Playstation 5!Alle activiteiten worden live uitgezonden via het kanaal van Epic Youth: www.epicyouth.nl/live en worden voorzien van commentaar.

Naast deelname aan de activiteiten, worden jongeren zelf verantwoordelijk gemaakt en ondersteund in de organisatie en uitvoering van de diverse activiteiten. Zoals promotionele activiteiten voor de activiteiten, het verwerken van de inschrijvingen, het opstellen van draaiboeken, het opzetten en beheren van de technische infrastructuur, het presenteren en becommentariëren van de activiteiten, het beheren van de streams, het beheren van chats en de prijsuitreiking.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !