Storing boosterwebsite voor 1954-tigers weer opgelost

WOUDSTEDE – Door technische storing was het enkele uren niet mogelijk voor mensen geboren in 1954 en eerder online een afspraak in te plannen bij de GGD’en voor een corona boostervaccinatie.  “Vanaf 15.45 is dat weer mogelijk. Er is met man en macht aan gewerkt,” aldus een woordvoerdster van de GGD GHOR in Utrecht.

Het is een vervelende tegenslag voor de GGD’s die juist vanochtend bekend hadden gemaakt dat de 1954 en eerder lichting zich konden inschrijven voor de boostervaccinatie. Dit kon via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.  GGD GHOR Nederland roept mensen (geboren in 1954 of eerder) op om juist nu een afspraak maken via het digitale portaal. Dat gaat sneller dan bellen en voorkomt dat het callcenter slecht bereikbaar wordt, zo riep men op. “Dit wil je niet, maar gelukkig is de zaak nu weer in orde,” aldus de GGD.

Nu de storing is verholpen blijven de eerdere regels vooralsnog van kracht. Wie zelf niet digitaal vaardig is, kan hulp vragen aan familie, buren of vrienden. “Als u liever belt om een afspraak te maken, moet u eerst de uitnodigingsbrief van het RIVM afwachten. Het telefoonnummer staat in de brief. Let op: zonder brief wordt u niet geholpen bij het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer. Bellen heeft dan geen zin,” aldus de GGD.

Na uw laatste coronavaccinatie moet u 6 maanden wachten tot u de boostervaccinatie kunt krijgen. Bent u na uw laatste vaccinatie alsnog positief getest op corona? Ook vanaf dat moment moet u 6 maanden wachten. In de CoronaCheck-app kunt u uw laatste vaccinatiedatum inzien.

Mensen die om gezondheidsredenen niet zelf (of met hulp van anderen) naar een GGD-priklocatie kunnen komen, hoeven nog niets te doen. Zij krijgen een aanvullend bericht voor een boostervaccinatie thuis.

Voor de booster wordt een mRNA-vaccin (Moderna of BioNTech/Pfizer) gebruikt. “Het maakt daarbij niet uit welk vaccin u eerder heeft gehad. U heeft geen keuzemogelijkheid,” zo zegt de GGD./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !