Workshops Frida Kahlo in de Blauwe Schuit en de Kunstkerk

WINSUM/WARFFUM – In de periode na de lezing door kunsthistorica Margaret Breukink over Frida Kahlo worden door kunstenaars diverse workshops “Het is Frida” gegeven in De Blauwe Schuit Winsum en de Kunstkerk Warffum. Door een bijdrage van Vakland het Hogeland zijn de workshops gratis te volgen. De lezing ‘Frida Kahlo, Viva la Frida’ is op zondag 9 januari 2022 in De Blauwe Schuit.

De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954) doorbrak alle taboes van haar tijd en groeide uit tot cultfiguur. Door een ernstig busongeluk leed ze veel pijn en onderging door de jaren heen een groot aantal operaties. Ze schilderde kleurrijke zelfportretten vol symboliek uit haar persoonlijke leven. De onstuimige relatie met de kunstenaar Diego Rivera en haar gebroken lichaam stonden centraal.

Om iedereen, jong en oud, te laten kennismaken met deze bijzondere kunstenares hebben Cultureel Centrum De Blauwe Schuit Winsum en de Kunstkerk Warffum met diverse kunstenaars de handen ineen geslagen en enorm leuke en leerzame workshops samengesteld voor jong en oud. Van zelfportret tot toneel, stamboom tot kijkbox, waarbij wordt gewerkt met diverse materialen. Deze workshops vinden plaats van 15 januari t/m 12 februari 2022. Alle kunstwerken en –vormen komen samen tijdens een finissage op zaterdag 12 februari 2022.

Voor een overzicht van de workshop en aanmelden www.deblauweschuit-winsum.nl (activiteiten).

Lezing Frida Kahlo, Viva la Frida in De Blauwe Schuit Winsum

Op zondag 9 januari 2022 houdt kunsthistorica Margaret Breukink wederom een lezing in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum, dit keer over Frida Kahlo, Viva la Frida. De lezing is een mooie inleiding bij de gelijknamige tentoonstelling in het Drents Museum in Assen, dat nog tot 27 maart 2022 is te zien. “Mijn ingrediënten voor een goede lezing zijn passie, humor, vertelkunst en prachtig beeldmateriaal”, zo is te lezen op haar website. De lezing begint om 14.30 uur.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !