Wollen dekens komen tot leven

Oude wollen dekens werden afgelopen maand tot leven gewekt. In drie dansworkshops, in Winsum, Den Andel en Middelstum experimenteerden deelnemers met Dansende Dekens: een community art project dat in februari echt van start gaat en waar bewoners van het Hogeland zich nu voor kunnen inschrijven.

Danseres Pierik L’Istelle en poppenspeler Macebo Mavuso begeleiden het project. In 10 repetities werken zij met deelnemers toe naar een voorstelling waarbij dans en dekens centraal staan. Deelnemers hoeven geen ervaring te hebben met dans, belangrijker is dat deelnemers zin hebben om samen met elkaar, onder professionele begeleiding, een bijzondere voorstelling te maken. De makers gaan uit van datgene wat mensen zelf inhoudelijk aandragen en willen ontwikkelen en scherpen de authenticiteit aan door middel van gerichte opdrachten vanuit eigentijdse dans, geluid en compositie.

Dekens met verhalen

De inspiratiebron voor beweging zijn de wollen dekens. Iedereen heeft er wel één in huis liggen, zo’n mooie wollen AaBee deken. Altijd kleeft er wel een verhaal aan zo’n deken: hij heeft je warm gehouden, getroost, lag altijd in een fijne fauteuil of was het vaste plekje van je hond of kat. Sommige van die dekens hebben generaties overleefd. In het project Dansende Dekens verzamelen we deze verhalen rondom dekens en vertalen deelnemers die naar een beeldende dansvoorstelling.

Deelnemers gezocht

De organisatie zoekt oudere bewoners uit het Hogeland die aan dit bijzondere project willen deelnemen. Misschien heb je zelf een mooie wollen deken met een bijbehorend verhaal dat je wel zou willen delen in dit project. Maar je kunt ook deelnemen omdat je gewoon zin hebt om te bewegen en andere mensen van het Hogeland te ontmoeten. Ook is het mogelijk om mee te denken over het decor of de kostuums, of deel te nemen als muzikant met een instrument. Bekijk hier het filmpje dat op basis van de introductieworkshops is gemaakt, waarin deelnemers vertellen waarom zij meedoen.

Aanmelden

Het project vindt plaats tussen 18 februari en 12 juni 2022. De 10 repetities zijn – afhankelijk van het aantal deelnemers en hun woonplaatsen – op vrijdagmiddagen (13:30 -16:00) óf zaterdagochtenden (10:30-13:00) in Winsum (De Blauwe Schuit), Den Andel (dorpshuis Op Streek) of Kantens (‘t Schienvat). We vragen een eigen bijdrage van deelnemers à 50 euro. Aanmelden om deel te nemen aan het project Dansende Dekens kan nog tot 25 januari 2022 via lawayarts@gmail.com.

Meer informatie is te vinden op www.lawayarts.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !