Werkeloosheid op Hogeland blijft dalen

HET HOGELAND – Het aantal WW-uitkeringen op Het Hogeland blijft gestaag dalen. In november daalde dit met 3,4 procent tot 424 uitkeringen vergeleken met oktober. Een jaar geleden kregen 642 inwoners een uitkering, zo meldt het UWV in de maandelijkse rapportage.

In de gehele Groningen blijft de werkloosheid verder dalen. Ook in november was er weer sprake van een afname van 6,5%. Daarmee telde de provincie Groningen eind november ruim 5.700 WW-uitkeringen. Doordat ook het aantal vacatures sterk groeit, neemt de krapte op de arbeidsmarkt verder toe. Toch is het niet voor iedereen makkelijk om werk te vinden.

Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam in november af met 396 uitkeringen (-6,5%) ten opzichte van vorige maand. De WW daalde in de afgelopen maand in de meeste sectoren, maar vooral bij uitzendbedrijven en in metaalindustrie/installatie, onderwijs en commerciële dienstverlening. Alleen in landbouw, groenvoorziening en bouw was sprake van een kleine toename van de WW.

Sinds zes maanden ligt de WW weer onder het niveau van eind 2019, vlak voor de uitbraak van de coronapandemie./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.