Nieuwe priklocaties GGD Groningen voor versterking boostercampagne

GRONINGEN – De GGD Groningen gaat twee nieuwe priklocaties openen om de boostercampagne te versnellen. Het gaat om sporthal Eelwerd in Appingedam en de Eextahal in Scheemda.

Om elke 18-plusser voor eind januari de gelegenheid te geven voor een boosterprik, moet GGD Groningen verder opschalen. Vanaf maandag 20 december kan men op afspraak nu ook terecht in Scheemda en vanaf woensdag 22 december in Appingedam. Op beide locaties kunnen 1.650 prikken per dag gezet worden. Men kan hier terecht voor een eerste, tweede of derde (booster) prik. Met de opening van de twee extra locaties kunnen Groningers dichtbij huis een boosterprik halen, zo laat de GGD weten. De booster is bedoeld als oppepper van het immuunsysteem en wordt versneld gezet omdat dit de beste bescherming biedt tegen de zeer snel oprukkende omikron-variant van het coronavirus. De booster wordt gegeven minimaal drie maanden na de laatste vaccinatie, of drie maanden na een coronabesmetting.

“Dringend advies: maak afspraak via website”

Om iedereen te kunnen vaccineren gaan drie locaties ook ’s avonds open. Aan de Osloweg in Groningen, Hanze Plaza in Groningen en de locatie in Veendam kunnen mensen vanaf 20 december van 9.00 tot 21.00 terecht. De locaties in Zuidhorn, Scheemda en Appingedam zijn van 9.00 tot 17.00 open. Door de opening van twee extra locaties en door verruiming van de openingstijden op andere locaties kan GGD Groningen 9.800 prikken per dag zetten. Eind december gaat het om bijna 60.000 prikken per week.

Om alles goed en snel te laten verlopen wordt de boostervaccinatie alleen op afspraak gegeven. Het dringende advies is om deze online te maken via coronavaccinatie-afspraak.nl. Op dit moment kunnen alle zestig-plussers die tenminste drie maanden geleden hun laatste prik hebben gehad een afspraak maken. Iedereen ontvangt hierover een brief maar zelf actie ondernemen zodra in de media bekend wordt gemaakt welke jaargang aan de beurt is, werkt sneller, zo roept de GGD op./BM

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.