Snoeiteam Appelhof zoekt versterking

WINSUM – De hoogstam fruitboomgaard de Appelhof is al tijden een Pronkjewail van Winsum en om dat zo te houden heeft het vrijwillige snoeiteam versterking nodig. Concreet betekent dit, dat in de wintermaanden een aantal zaterdagen wordt gesnoeid aan de 130 hoogstam fruitbomen in de Appelhof. In de zomermaanden wordt er dan nog wat bijgesnoeid maar de hoofdmoot van de inzet valt in de wintermaanden.

Voor het snoeien is wel enige kennis van zaken nodig en daarom start er op dinsdag 18 januari in het Terracollege in Winsum een snoeicursus met 1 avond theorie en aansluitend 2 zaterdagen praktijk. Deze opleiding wordt verzorgd door Vakland het Hogeland en is kosteloos. De docent is Harry van der Laan, die het snoeiteam ook gaat begeleiden. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor deze opleiding. Aanmelding voor 4 januari via het contactformulier op onze website: www.oldehof-peerdewask.nl

Het snoeiteam valt onder de Belangenvereniging ’t Oldehof en Peerdewask. Deze vereniging beschikt over eigen materieel om al het snoeiwerk te verrichten voor de Appelhof.

Naast de Appelhof met 130 hoogstam fruitbomen met 50 verschillende cultuurhistorisch waardevolle rassen wordt ook de boomgard Oldenzijl van het Groninger Landschap nog gesnoeid. Deze boomgaard ligt ten zuiden van het nieuwe sportcomplex van Winsum.

Voor meer info  verwijzen we naar de website: www.oldehof-peerdewask.nl en naar www.fruitboomgaarden-winsum.nl.

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !