Fred de Boer nieuwe hoofdtrainer vv Winsum

WINSUM – De 57-jarige Fred de Boer is vanaf aankomend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van zaterdag eersteklasser vv Winsum. Hij volgt daarmee Bert Vos op, die na 4 jaar de Winsumers te hebben getraind het Geert Reinders sportpark vaarwel zegt. De Boer is op dit moment bezig aan zijn 6e seizoen als hoofdtrainer bij ACV uit Assen, uitkomende in de 3e Divisie van het zaterdagvoetbal.

De ervaren trainer heeft verder aan het roer gestaan bij onder andere Drachtster Boys (Hoofdklasse), ONS Sneek (Hoofdklasse), waar hij ook als Hoofd Jeugdopleiding aan de slag is geweest, Leeuwarder Zwaluwen (2e klasse), SC Heerenveen Vrouwen (Eredivisie) en Be Quick 1887 (Hoofdklasse). In het dagelijks leven is De Boer werkzaam als Sportinstructeur bij Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag in Groningen. Hier verzorgt hij de individuele en groepsgerichte activiteiten voor psychotische kwetsbare patiënten.

vv Winsum en Fred de Boer zijn een contract overeengekomen voor één jaar met een optie voor minimaal nog één jaar.

Fred de Boer: “Vanaf het eerste telefoongesprek, wat ik enige weken geleden heb gehad, ben ik nog enthousiaster geworden over de club vv Winsum. Vervolgens zijn er goede gesprekken geweest met onder andere leden vanuit het Technisch Hart, spelers en met teammanager Jannes de Boer. Na het eerste gesprek ben ik met een zeer goed gevoel teruggereden naar huis. De huidige selectie, die ik zie als een hecht team, bestaat uit een gedeelte ervaren jongens aangevuld met jonge talentvolle spelers. Er is een duidelijk beleid uitgestippeld met betrekking tot de overgang van jeugdspelers naar de senioren en vanaf komend seizoen komen er al een paar getalenteerde spelers over vanuit de jeugd, waarmee we aan de slag mogen en waarbij ik graag mijn steentje wil bijdragen aan dit proces”.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !